- Beugels bij toilet
- Bij het strand
- Douchestoel
- Eelke heeft hier gedroomd
- Groepsaccomodatie
- Hoog-laag bed
- Huisje
- Hulphonden welkom
- Inloopdouche
- Leuk met kinderen
- Meerdere aangepaste kamers
- Nederland
- Ruimte voor douchebrancard
- Zuid Holland
Avavieren
Zo heerlijk dicht bij zee vind je niet zoveel goed rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes. Op Strandpark Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande realiseerde Stichting Avavieren daarom maar gelijk negen rolstoelvriendelijke, mooi ingerichte, bungalows.
Tegen het einde van de zomer (2019) was er mijn jaarlijkse weekend weg gepland met een allervreemdst bij elkaar geraapt zooitje rolstoelers. Helaas bleek het weer de voorbode voor de natte herfst, het huisje werd er niet minder leuk van. De bungalow heeft een gezellige eet-woonkamer, met grote tafel en loungebank. Voor wie het wil, je kan je ook nog afzonderen in de serre waar ook een grote loungebank staat. De rustige, natuurlijke kustkleuren, de ronde kajuitraampjes, mooie wandverlichting en de bijzondere historische Westlandse foto’s maken het echt tot een fijne plek.
Wij huurden de zeven-persoons kajuitbungalow, met vier slaapkamers allemaal op de begane grond. Waarvan een met hoog-laagbed, een met stapelbed, en twee met twee-eenpersoonsbedden. Kijk even op de plattegrond voor een duidelijk overzicht. Er zijn ook vijfpersoons bungalows of geschakelde bungalows zodat je er ook met een kleiner of groter gezelschap kunt verblijven. Op het park is een klein (pannenkoeken)restaurant met speeltuin ernaast. Je kunt hier ook patat en een pizza afhalen. Elke ochtend verse broodjes aan je deur? Bestel ze de dag ervoor.
In de omgeving
Vanaf je huisje loop je zo de duinen in via goed begaanbare fiets- en wandelpaden. Strandpaviljoen Zomertijd ligt aan de de andere kant van de dijk op ruim een kilometer wandelen. De strandtent is goed bereikbaar met de rolstoel en er is een rolstoeltoegankelijk toilet buiten. Het betonnen pad loopt slechts tot aan de strandtent (okt/mrt alleen open op za/zo). Stichting Avavieren verhuurt voor tien euro per dag strandrolstoelen (type Wombat en Hippocampus). Een strandopgang verder (2,5 km) cross je wel over een betonnen pad een stuk verder richting zee (slag Rechtestaat). Bij Strandtent Pele Surf Shack eet je alleen plant-aardig, mmm!
Ga je nog verder door de duinen dan kom je uit bij Hoek van Holland, hier vind je meer gezellige strandtenten en winkels. Na onze tocht door de koude wind hadden wij wel zin in wat en gingen direct naar binnen bij de eerste strandtent Beachclub One. Lekkere hapjes en een rolstoeltoegankelijk toilet! In hoek van Holland zijn ook strandrolstoelen beschikbaar, bel naar 0174-382887. Museum de Atlantikwall (bij Hoek van Holland) is niet rolstoeltoegankelijk.
Blokarten
Wij zouden gaan blokarten of ook wel strandzeilen met Wato-events. Deze club werkt samen met Avavieren en gelooft dat (bijna) iedereen in een blokart over het strand kan scheuren. Het avontuur ging door het weer (er was ineens geen wind meer…) helaas niet door. Omdat de strandrups al klaar stond om ons op het strand te droppen, zijn we toch maar ingestapt (past net met vijf rolstoelen). Geen gierende banden met diepe sporen in het zand, maar een rustgevend slakkengangetje… we zijn in elk geval op het strand! De sterke boys in ons gezelschap besluiten later nog te gaan vliegeren (powerkiten) met Wato-events en zij vertrokken dus nog met de jeep (rolstoelen achterin) richting strand. Ik denk dat ik de lucht was ingevlogen met zo’n ding!
Over de rolstoeltoegankelijkheid
Er zijn negen rolstoeltoegankelijke bungalows op het park. Zes van deze woningen zijn geschakeld gebouwd: door het verwijderen van een tussenwand kunnen twee bungalows tot één grote samenvoegen. Elke bungalow heeft een slaapkamer met standaard een hoog-laagbed (laagste stand 40 cm) aangrenzend aan een aangepaste badkamer. In onze 7- persoonsbungalow stond in deze slaapkamer ook een boxspringbed tegen de muur omhoog, maar als je deze wil gebruiken is de ruimte wel beperkt. De andere kamers zijn erg klein voor rolstoelers (die niet kunnen lopen). In de kamer met het tweepersoonsbed kun je de bedden wel wat opschuiven en is er aan een kant van het bed ruimte voor een rolstoel.
Aan hulpmiddelen geen gebrek, overleg goed wat je nodig hebt (tillift, douchebrancard, douche/postoel) en het staat klaar bij aankomst. In sommige woningen is zelfs een plafondtillift, dus ik pakte mijn kans en ben weer eens een keer in bad gegaan! Er is een losse verrijdbare (kleine wielen) douche/postoel (type Etac clean).
In de grotere bungalows zijn twee badkamers. De grote heeft een toilet (hoogte 46 cm) met opklapbare beugels, bad (met plafondtillift) en inloopdouche. De kleinere badkamer heeft een wastafel en inloopdouche. De tweede toilet is niet rolstoeltoegankelijk (zie ook de plattegrond). De keuken is niet onderrijdbaar, de auto parkeer je vlak bij de bungalow.
In de schoolvakanties organiseert Stichting Avavieren gezinsvakanties voor gezinnen met een kind met een beperking. Buiten de schoolvakanties worden de huisjes aan iedereen verhuurt maar ook dan boek je het best via Stichting Avavieren, je betaalt dan geen toeristenbelasting.
Ik heb hier heerlijk gedroomd. Ben jij hier ook geweest? Laat ons weten hoe het was!
06 130 50 204
info@avavieren.nl
Beugels bij toilet
Douchestoel, verrijdbaar
Plafondtillift (tot aan het bad)
Hulphonden welkom
Locatie beoordelingen
Heerlijk ruim, modern en luxe huisje. Ook strand dichtbij en met te huren hulpmiddel toegankelijk. Fijne sfeer op park.
Nadeel dat auto niet naast huisje kan.
Ben jij er ook geweest? Laat een beoordeling achter.